KLANTENSERVICE: INFO@BUITENNIEUWS.NL OF TEL. 0645891729

Tuinmeubeltrends 2016

Na een lange periode van (teak-) hout en daarna vlechtwerk (wicker) was lang niet duidelijk wat de volgende trend werd in de wereld van de tuinmeubelen. Verschillende mini-trends hebben we gezien maar zij werden nimmer echt dé nieuwe trend. Maar nu zijn we er uit: Personal Touch en Mix&Match.

Mix&Match

Allereerst kiest de consument niet meer voor één soort materiaal maar voor een mix van materialen. Zoals bijvoorbeeld een RVS of aluminium stoel met textilene bekleding. Daar kan dan een mooie houten tafel bij, al dan niet met een RVS of aluminium onderstel/frame. Voorheen was de complete tuinset, van stoel tot bank en tafel gemaakt van vlechtdraad. Of van teak. Nu is het dus Mix&Match. En daar ontstaan leuke frisse combinaties door. In de exclusieve tuinmeubelbranche zie je deze beweging steeds duidelijker: consumenten vragen ernaar en producenten antwoorden met meer en meer opties in het samenstellen van een tuinset.

Personal Touch

Daarnaast kiezen we voor een tuinset volgens persoonlijke wens. Moe van de eenheidsworst, de tuinmeubelfolders staan er vol mee, bepaalt de consument tegenwoordig zelf welke materialen hij/zij wil combineren. En daardoor ontstaat “de eigen tuinset”. Ook bij de keuze van kussens of bekleding kiest men zelf welke kleuren en dessins men goed vind passen bij de samengestelde tuinset anno 2016.

Accessoires en kleur

Met een eigen pakket aan kussentjes, decoratie- en sfeerproducten creëren we meer en meer ons eigen ideale en unieke plaatje in de zon. Kleuraccenten in accessoires of delen van de meubelen maken het geheel nóg persoonlijker.
Waren de tuinmeubelen voorheen vaak zwart of antraciet, nu zien we de wederopstandig van het stijlvolle en natuurlijk ogende taupe/sand. Met name in de bekleding van onze tuinmeubelen is taupe het nieuwe zwart.

Vormgeving

Rond en ovaal raakt meer en meer populair. Dat zie je niet alleen heel duidelijk aan de Dining Tables maar bijvoorbeeld ook in de afwerking van de nieuwe tuinmeubelen: meer ronde vormen zoals afgeronde hoeken van het tafelblad. In feite hoort de Retro-look daar ook bij met zijn ronde poten die niet meer in de hoek staan maar die nét even inspringen. Alles wat afwijkt van de rechte lijnen die we de voorbije jaren zo veel hebben gezien is een indicatie van de ontwikkeling naar meer ronde vormen.

Tot slot kiest de outdoor liefhebber meer en meer voor gebruiksgemak, comfort en zo weinig mogelijk onderhoud. En kwaliteit is altijd een keuze geweest. Gelukkig maar.

Wij wensen u veel succes en plezier met het vaststellen van uw nieuwe tuinmeubelen.

 

Share this post