KLANTENSERVICE: INFO@BUITENNIEUWS.NL OF TEL. 06-33856333

Buitenkleden zijn helemaal trendy, waar moet je op letten bij aankoop?

Gerecycled plastic buitenkleed, diverse afmetingen en kleuren, vanaf €44,99.

Buitenkleden zijn in korte tijd zeer populair geworden. En dat is niet zo gek want met één buitenkleed fleur je bijvoorbeeld jouw hele tuinterras op. Tijd dus om te gaan kijken welk buitenkleed het beste bij jouw past. Waar moet je op letten?

Allereerst dien je jezelf af te vragen: waar wil je nieuwe buitenkleed gaan gebruiken? Onder de loungeset, op het balkon, onder de overkapping of in de serre. Of wat verder van huis: op de kampeerplek, bij de caravan, bij de picknick of op het strand? En misschien wil je je nieuwe aanwinst ook ín huis gebruiken: in de badkamer of in de keuken? Allemaal zaken om rekening mee te houden.

Gebruik je je kleed enkele keren keer per jaar en moet ie makkelijk meekunnen in de strandtas? Kies dan voor een goedkopere kwaliteit die je vindt bij een discounter voor een paar tientjes. Dat is inclusief de glimmende plastic-look. En let op: een plastic kleed, eigenlijk meer een zeiltje, zal ook glad worden als er water op komt. Het water kan er immers niet doorheen. Tot slot is het ook niet echt bestand tegen de zon, met alle gevolgen van dien. Alle waar naar zijn geld, zeggen we dan.

Er zijn ook buitenkleden van hoogwaardig kunstgras. In allerlei kleuren. Daar ga je niet mee slepen, die leg je meteen op de juiste plek neer. Keurige drainage, kleurecht, helemaal goed, lekker zacht, heel luxe. Stijlvol en modern ook, zo onder je loungeset.
Nadeel: de prijs (lees: honderden euro’s).

Gelukkig kun je ook kiezen voor een multi-functioneel en betaalbaar buitenkleed; dat is een buitenkleed met de volgende eigenschappen:
– kies voor een geweven buitenkleed. Dat is meteen inclusief dubbelzijdig dessin. Een geweven kleed is water-doorlatend en zal het dus niet glad worden;
– kies voor een kleed van gerecycled plastic en UV-bestand is. Er is immers al voldoende plastic in de wereld. Met een kleed in frisse kleuren fleurt de hele omgeving op, het is makkelijk mee te nemen (lichtgewicht);
– kies voor een kleed dat eenvoudig is schoon te houden; met de tuinslang of een emmer water;
een kleed met deze kenmerken gaat jarenlang mee, blijft mooi en kan overal worden gebruikt.
– nog een zomertip: plaats twee buitenkleden dwars en iets over elkaar heen, het geeft een echt WOW-effect!
– wil je je kleed vooral binnen gaan gebruiken, kies dan een kleed gemaakt van gerecyclede PET-flessen: in gebruik zo zacht als een wollen kleed maar onderhoudsvriendelijk als een plastic kleed.

Fijne zomer!

Share this post